Napkollektorok alkalmazási területei

 

A napkollektoros rendszer célja a legtöbb esetben használati-melegvíz készítés. A nagyobb méretű rendszerek azonban a melegvíz készítés mellett épületek fűtésére és kültéri, vagy beltéri medencék fűtésére is alkalmazhatóak.

A napkollektoros rendszerek legfontosabb alkalmazási területei: 

Melegvíz készítés

Melegvíz

Épületek fűtése

Épület fűtés

Medencék fűtése

Medence fűtés

Melegvíz készítés napkollektorral

Melegvíz készítés napkollektorralA melegvíz készítés Magyarország éghajlati adottságai mellett a napenergia-hasznosítás legegyszerűbben megvalósítható módja, ami bátran ajánlható mindenkinek. Melegvízre minden családi házban, vagy egyéb emberi tartózkodásra szánt  épületben szükség van, és a melegvíz-igény az év folyamán viszonylag állandó. A felmelegítendő hálózati víz többnyire hideg, 10°C körüli hőmérsékletű, ezért azt a napkollektoros rendszerrel jó hatásfokkal lehet felmelegíteni. 

Bővebben a napkollektoros melegvíz készítésről...

Épületek fűtése napkollektorral

Épületek fűtése napkollektorralAz épületek energiaköltségei között a legnagyobb tételt a fűtés jelenti. Ezért joggal merülhet fel annak az igénye, hogy ezt is minél nagyobb részarányban napkollektorokkal lehessen fedezni. Sajnos fűteni télen kell, amikor a napsugárzás mennyisége alacsony, a nyáron összegyűjthető napsugárzást pedig reális beruházással nem lehet télire elraktározni. De a nap azért télen is süt, tavasszal és ősszel pedig akár többet is a szükségesnél.

Bővebben az épületek napkollektoros fűtéséről...

Medencék fűtése napkollektorral

Medencék fűtése napkollektorral

Medencék építése jelentős befektetést igényel, és üzemeltetésük is költséges, mivel a komfortos használat miatt a  medencék vizét fűteni kell. Ha ezt hagyományos energiával tesszük, az újabb költséget és környezetszennyezést eredményez. A medencéket azonban fűthetjük napkollektorokkal is! A napkollektorok szempontjából a medencék fűtése a legjobb hatásfokú üzemmód, hiszen többnyire erős napsütés és meleg levegő hőmérséklet mellett viszonylag hideg vizet kell fűteniük.

Bővebben a medencék napkollektoros fűtéséről...

Ugrás a Naplopó webáruházba

Kérjen egyedi árajánlatot!

Kedvezmenyes napkollektoros és napelemes rendszerek

Pályázatok, állami támogatások

 MFB energiahatékonysági hitel

Április 24-től indul az MFB program
családi házak és társasházak részére


  

 SMART napelemes rendszerek

Napelemenkénti teljesítmény optimalizálókkal, akár 25% energiahozam többlettel

Solaredge: Hozd ki a maximumot!

Így építettük fel a Naplopó-műhelyt tavaly nyáron, az Everness fesztiválon
Tovább a YouTube videóraNaplopó-műhely az Everness fesztiválon

Hasznos cikkeink a Tudástárban

Napelemes rendszerek monitoringja

Megjelent az Épületgépész folyóirat 2016/1. számában

A mai korszerű napelemes rendszerek egyik igen hasznos és látványos szolgáltatása az online rendszerfelügyelet, a monitoring. Segítségével a napelemes rendszer működése ellenőrizhető és nyomon követhető, a pillanatnyi és a múltbéli halmozott adatok az interneten keresztül bárhonnan, akár egy okostelefon segítségével is egyszerűen elérhetők.

Vonalban

Jelenleg 33 vendég és 0 felhasználó van vonalban.

Újdonságaink

Nanoflex csővezeték

Innosolar-HT fagyálló folyadék napkollektoros rendszerekhez