Napenergia-hasznosítás alkamazási területei

Napkollektoros rendszerek

Napkollektoros hőtermelő rendszer

Melegvíz a Napból

Melegvíz a Napból

Bővebben, a napkollektoros rendszerekről...

A napkollektorok a Nap energiáját hőenergiává alakítják át, amivel használati-melegvizet készíthetünk (fürdésre, mosogatásra, mosásra), medencék vizét fűthetjük, az épület fűtésére, esetleg hűtésére segíthetünk rá.

Napelemes rendszerek

Napelemes áramtermelő rendszer

Áram a Napból

Áram a Napból

Bővebben, a napelemes rendszerekről...

A napelemek a Nap energiáját villamos energiává alakítják át, amivel az épületek elektromos energia igényét fedezhetjük. Megfelelően méretezett napelemes rendszerrel éves szinten a teljes villamos energia szükséglet előállítható.

Melegvíz készítés napkollektorral

Melegvíz készítés napkollektorralA melegvíz készítés Magyarország éghajlati adottságai mellett a napenergia-hasznosítás legegyszerűbben megvalósítható módja, ami bátran ajánlható mindenkinek. Melegvízre minden családi házban, vagy egyéb emberi tartózkodásra szánt  épületben szükség van, és a melegvíz-igény az év folyamán viszonylag állandó. A felmelegítendő hálózati víz többnyire hideg, 10°C körüli hőmérsékletű, ezért azt a napkollektoros rendszerrel jó hatásfokkal lehet felmelegíteni. 

Bővebben a napkollektoros melegvíz készítésről...

Épületek fűtése napkollektorral

Épületek fűtése napkollektorralAz épületek energiaköltségei között a legnagyobb tételt a fűtés jelenti. Ezért joggal merülhet fel annak az igénye, hogy ezt is minél nagyobb részarányban napkollektorokkal lehessen fedezni. Sajnos fűteni télen kell, amikor a napsugárzás mennyisége alacsony, a nyáron összegyűjthető napsugárzást pedig reális beruházással nem lehet télire elraktározni. De a nap azért télen is süt, tavasszal és ősszel pedig akár többet is a szükségesnél.

Bővebben az épületek napkollektoros fűtéséről...

Medencék fűtése napkollektorral

Medencék fűtése napkollektorral

Medencék építése jelentős befektetést igényel, és üzemeltetésük is költséges, mivel a komfortos használat miatt a  medencék vizét fűteni kell. Ha ezt hagyományos energiával tesszük, az újabb költséget és környezetszennyezést eredményez. A medencéket azonban fűthetjük napkollektorokkal is! A napkollektorok szempontjából a medencék fűtése a legjobb hatásfokú üzemmód, hiszen többnyire erős napsütés és meleg levegő hőmérséklet mellett viszonylag hideg vizet kell fűteniük.

Bővebben a medencék napkollektoros fűtéséről...

Legyen Ön is Naplopó! - Váltson velünk napelemre!

Napelemes otthonMa Magyarországon lehetőség van arra, hogy háztartásának, vállalkozásának, vagy egyéb épületének villamos energia fogyasztását 100%-ban napelemes rendszerrel fedezze.

Egy átlagos családi ház villamosenergia fogyasztását megközelítőleg 10 db napelemmel biztosítani lehet.

A napelemes rendszer szinte minden épületen megvalósítható, a kivitelezés egyszerűen, gyorsan, minimális beavatkozással elvégezhető.

A Naplopó Kft. a napelemes rendszerek teljes körű tervezését, engedélyeztetését és KULCSRAKÉSZ kivitelezését vállalja. Legyen velünk Naplopó, és Önnek nem lesz más dolga, mint büszkének lennie a környezetbarát, tiszta napenergiát hasznosító, függetlenséget és biztonságot nyújtó új napelemes rendszerére!

Ugrás a rendszerárakhozUgrás az ajánlatkérő űrlaphoz

Miért napelem?

Jövedelmező befektetés

Mert értékálló, biztos és jövedelmező befektetés!

A napelemes rendszer megvalósítása értékálló, hosszú távon is kiszámítható, pénzügyileg megtérülő, magas és adómentes hozamot biztosító beruházás.

Fizessen csak alapdíjat!

Mert lenullázza az áramszámlát!

Napelemes rendszerrel a teljes éves áramfogyasztást ki lehet váltani, így áramdíjat nem, csak a minimális 153 Ft/hónap alapdíjat kell fizetni. A napelemekkel termelt áram biztonságot ad, mivel függetlenséget teremt a jövőbeli energiaár-emelésektől.

A napelemes rendszer környezetbarát

Mert a napenergia környezetbarát, fenntartható energia!

A napelemes rendszer a villamos energiát teljesen környezetbarát módon, szennyezést okozó károsanyag kibocsátás nélkül állítja elő. A napenergia a jövő meghatározó energiaforrása, de Ön ezt már ma is, korát megelőzve, példamutató módon alkalmazhatja.

A napelemes rendszer üzembiztos

Mert hosszú élettartamú, ellenőrizhető és üzembiztos!

A napelemek garantált élettartama legalább 25-30 év, a rendszer energiahozama online, akár egy okostelefon használatával ellenőrizhető, a napelemes rendszer számottevő költséget jelentő karbantartást nem igényel.

A napelemes rendszer nemzetgazdaságilag is hasznos

Mert nem csak Önnek, de országos szinten is hasznos!

A sok kis méretű, decentralizált napelemes rendszer országos méretben is növeli az energiaellátás hatékonyságát és biztonságát, csökkenti az energiaimport mértékét.

 

Hálózatra visszatápláló napelemes rendszerek

Hálózatra visszatápláló napelemes rendszerek

Manapság a napelemes rendszereket elsősorban ott gazdaságos alkalmazni, ahol van kiépített villamos hálózat, és a napelemes rendszer vissza tud táplálni a hálózatra. A családi házas méretű napelemes rendszerek esetében törvény írja elő, hogy az áramszolgáltató átvegye a napelemekkel megtermelt energiát. A villamos hálózat korlátlan és ingyenes tárolóként működik, kiegyenlíti a napi és az éves termelés-fogyasztás időbeli eltéréseit, a hálózat segítségével gyakorlatilag eltárolhatjuk a nyáron megtermelt napenergiát télire. Ráadásul nem kell drága akkumulátorokat alkalmaznunk, így egyszerű és olcsó napelemes rendszer valósíthatunk meg.

Szigetüzemű napelemes rendszerek

Szigetüzemű napelemes rendszerek

Régebben a napelemes rendszereket elsősorban ott alkalmazták, ahol nem volt kiépítve villamos hálózat, pl. lakott területtől távolabbi tanyákon, mezőgazdasági, vagy erdészeti létesítményeken... stb. A napelemes rendszert kiépítése gyakran olcsóbb volt, mint nagyobb távolságból odavezetni a villamos vezetéket. Ezek az ún. szigetüzemű rendszerek, ahol a napelemekkel megtermelt villamos energiát akkumulátorok tárolják. Ilyen rendszerek természetesen ma is megvalósíthatók, de ezek drágábbak, a téli, napsugárzásban szegény időszakra méretezés miatt nagyobb méretűek és nyáron többnyire rosszabb kihasználtsággal üzemeltethetők mint a hálózatra visszatápláló rendszerek.

A Naplopó Kft. mind hálózatra visszatápláló, mind szigetüzemű napelemes rendszer megvalósítását vállalja. Természetesen a rendszerek szükség szerinti tervezését és engedélyeztetését is elvégezzük.

Hálózatra tápláló napelemes rendszerek

A napelemes rendszer, ami befektetésnek sem rossz!

Hálózatra tápláló napelemes rendszerek

A hálózatra visszatápláló napelemes rendszerek jelenleg a napenergia-hasznosítás leggazdaságosabb módját jelentik. Átlagos fogyasztás esetén a teljes éves villanyszámla kiváltható ilyen napelemes rendszerrel. A villamos hálózat korlátlan felvevőképessége miatt egyetlen kWh napelemmel megtermelt energia sem megy veszendőbe, a nyáron megtermelt többlet energiát télen tudjuk hasznosítani. 

Bővebben a hálózatra tápláló napelemes rendszerekről...

Szigetüzemű napelemes rendszerek

Szigetüzemű napelemes rendszerek

Ahol nincsen a közelben villamos hálózat vagy a fogyasztás mértékéhez képest túlságosan bonyolult volna az ahhoz való kapcsolódás, szigetüzemű energiatermelő rendszert lehet kialakítani. Az önálló rendszerben való működés a napelemes rendszerek alapvető feladata. Egyszerűen, csendesen és megbízhatóan képesek ellátni egy tanya vagy gazdasági épület energiaigényét.

Hálózati kapcsolat nélkül csakis annyi energiát tudunk felhasználni amennyit a rendszerünk megtermelt, mondhatni folyamatos visszajelzést kapunk energiafogyasztásunk alakulásáról. Ez szinte automatikusan fogyasztásunk csökkenését, az energiatudatosság megerősödését hozza magával.

Bővebben a szigetüzemű napelemes rendszerekről...

A napelemes rendszerek jogi háttere


napelemekre vonatkozó jogszabályokMagyarországon a VET, a villamos energiáról szóló 2007. évi LXXXVI. törvény rendelkezik arról, hogy az 50 kW teljesítmény alatti, ún. háztartási méretű kiserőművek által termelt villamos energiát az adott csatlakozási ponton értékesítő villamosenergia-kereskedő köteles átvenni, és annak méréséről gondoskodni. Fontos az is, hogy a hálózatba összesen betáplált és vételezett villamos energiát a szolgáltató és a termelő éves szaldó szerint számolhatják el. Mindaddig, amíg az éves szinten betáplált villamos energia mennyisége nem haladja meg a vételezett mennyiséget, a betáplált energiát ugyanazon az áron számolja el a szolgáltató, mint amilyen áron a vételezett energiát vásárolják tőle.

Bővebben a napelemes rendszerek jogi szabályozásáról

SolarEdge rendszer

SolarEdge logó

Az okosabb, hatékonyabb, biztonságosabb, ellenőrizhetőbb és garantáltan megbízhatóbb napelemes rendszer

Bővebben a SolarEdge napelemenkénti teljesítmény-optimalizálókról

Ugrás a Naplopó webáruházba

Kérjen egyedi árajánlatot!

Kedvezmenyes napkollektoros és napelemes rendszerek

Pályázatok, állami támogatások

 MFB energiahatékonysági hitel

Április 24-től indul az MFB program
családi házak és társasházak részére


  

 SMART napelemes rendszerek

Napelemenkénti teljesítmény optimalizálókkal, akár 25% energiahozam többlettel

Solaredge: Hozd ki a maximumot!

Így építettük fel a Naplopó-műhelyt tavaly nyáron, az Everness fesztiválon
Tovább a YouTube videóraNaplopó-műhely az Everness fesztiválon

Hasznos cikkeink a Tudástárban

Napelemes rendszerek monitoringja

Megjelent az Épületgépész folyóirat 2016/1. számában

A mai korszerű napelemes rendszerek egyik igen hasznos és látványos szolgáltatása az online rendszerfelügyelet, a monitoring. Segítségével a napelemes rendszer működése ellenőrizhető és nyomon követhető, a pillanatnyi és a múltbéli halmozott adatok az interneten keresztül bárhonnan, akár egy okostelefon segítségével is egyszerűen elérhetők.

Vonalban

Jelenleg 18 vendég és 0 felhasználó van vonalban.

Újdonságaink

Nanoflex csővezeték

Innosolar-HT fagyálló folyadék napkollektoros rendszerekhez