Napelemes és napkollektoros rendszerek megvalósítására is igényelhető az otthonfelújítási támogatás

2021 január 1-től indul az otthonfelújítási támogatás.

A támogatást napelemes és napkollektoros rendszerek megvalósítása esetén is igénybe lehet venni. Így a támogatás feltételeinek megfelelő családok gyakorlatilag féláron juthatnak hozzá a nap energiáját hasznosító berendezésekhez.

Bővebben...

Szaldós helyett bruttó elszámolás?

Mit hozhat a jövő a napelemekkel termelt energia elszámolásában?

Nemrégiben a napelemes rendszerekre is vonatkozó, vissza nem térítendő állami támogatást nyújtó pályázati rendszer indításának szándékát jelentette be Dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter. A bejelentés sokak számára meglepő részlete volt az, hogy a vissza nem térítendő támogatásban részesülőkre már nem a jelenleg hatályos szaldóelszámolást, hanem ún. bruttó elszámolást fogják alkalmazni. Az alábbi cikkben azt próbáljuk meg bemutatni, hogy mit jelent a most érvényben lévő éves szaldós elszámolás, és mi várható ennek megszűnése után.

Bővebben...

Lezárult az MFB energiahatékonysági hitel

2020. november 2-án az alábbi közlemény jelent meg a hitelprogram hivatalos oldalán (palyazat.gov.hu)

Tájékoztatjuk a tisztelt kölcsönigénylőket, hogy a Széchenyi 2020 keretében megjelent „Lakóépületek energiahatékonyságának és megújuló energia felhasználásának növelését célzó hitel” című (GINOP-8.4.1/A-17 kódszámú) hitelprogram esetében a beérkezett hitelkérelmek forrásigénye meghaladta a rendelkezésre álló keretet, ezért a hitelkérelmek befogadását jelen közlemény megjelenésétől számított harmadik napot követően ideiglenesen szüneteltetjük, támogatási kérelmet 2020. november 5. napján 24.00 óráig lehet benyújtani.

Bővebben...

Új napelemes pályázat a láthatáron?

2020. október 9-én új, a napelemes rendszerekre is vonatkozó, vissza nem térítendő állami támogatást nyújtó pályázati rendszer indításának szándékát jelentette be Dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter.

Bővebben...

Meglepő bejelentést tett Lázár János: napenergia forradalom lesz Magyarországon?

A Miniszterelnökség 2017.04.20-i sajtótájékoztatóján a tárcát vezető Lázár János miniszter elmondta, hogy a kormány célja az ország energiaellátási kiszolgáltatottságának csökkentése, és hosszabb távon a villamosenergia-igény felét Paksról, a másik felét zöld-, elsősorban napenergiából kívánják ellátni. 

Bővebben...

Elosztói teljesítménydíj - Újabb teher a napelemes rendszerek nyakába?

A 2017-es év első felének nagy sajtóvisszhangot kapott eseménye volt a napelemes rendszerekre is bevezetett teljesítménydíj, amit a sajtó új napelem adóként emlegetett. Az adó megnevezés azonban ez esetben nem fedi a valóságot, hiszen ez a díjfajta a rendszerhasználati díjak egyik eleme és nem a költségvetés, hanem a villamosenergia elosztó társaságok bevételét képezi.

Bővebben...

Ugrás a Naplopó webáruházba

Kérjen egyedi árajánlatot!

Kedvezmenyes napkollektoros és napelemes rendszerek

Pályázatok, állami támogatások

Hasznos cikkeink a Tudástárban

Napelemes rendszerek monitoringja

Megjelent az Épületgépész folyóirat 2016/1. számában

A mai korszerű napelemes rendszerek egyik igen hasznos és látványos szolgáltatása az online rendszerfelügyelet, a monitoring. Segítségével a napelemes rendszer működése ellenőrizhető és nyomon követhető, a pillanatnyi és a múltbéli halmozott adatok az interneten keresztül bárhonnan, akár egy okostelefon segítségével is egyszerűen elérhetők.

Vonalban

Jelenleg 5 vendég és 0 felhasználó van vonalban.

Újdonságaink

Innosolar-HT fagyálló folyadék napkollektoros rendszerekhez