Ingyenes, hasznos szoftvereink

Ecoline-Flow

Naplopó-Flow programIngyenes, egyszerű, szabadon felhasználható program egyenes csővezeték nyomásveszteségének meghatározásához. 

Az Ecoline-Flow program segítségével egyszerűen, gyorsan meghatározhatjuk, hogy a napkollektoros, vagy egyéb épületgépészeti rendszerünkben milyen típusú és méretű csővezetéket célszerű alkalmazni. A program adott közeg (víz, vagy fagyálló-víz keverék), közeghőmérséklet és térfogatáram esetén kiszámolja a beállított csővezeték fajlagos (méterenkénti) nyomásveszteségét. A csővezetéket úgy célszerű kiválasztani, hogy a fajlagos nyomásveszteség értéke 100 ás 400 Pa/m között legyen.

Bővebben...

Aeroflex-Heatloss

Aeroflex-Heatloss program

Ingyenes, egyszerű, szabadon felhasználható program napkollektor köri csővezeték hőveszteségének meghatározásához. 

Az Aeroflex-HeatLoss program segítségével egyszerűen, gyorsan meghatározhatjuk, hogy a napkollektoros rendszer csővezetékének hőveszteségét. 

Bővebben...

Naplopó-Expans

Naplopó-Expans programIngyenes, egyszerű, szabadon felhasználható program tágulási tartály méretének meghatározásához.

A Naplopó-Expans program segítségével egyszerűen, gyorsan meghatározhatjuk, hogy a napkollektoros, vagy egyéb épületgépészeti rendszerünkben milyen méretű zárt tágulási tartályt kell alkalmazni. Sőt, hogy jobban értsük a tartály működését, a program kis ábrán szemlélteti is tartály gáz-, és folyadék térfogatának arányát különböző nyomás és hőmérséklet értékek esetén.

Bővebben...

Naplopó-Efficiency rsform

Naplopó-Efficiency programIngyenes, egyszerű, szabadon felhasználható program napkollektorok hatásfokának szemléltetéséhez.

A Naplopó-Efficiency programmal szemléltethető, különböző hőmérsékletek és napsugárzások esetén hogyan alakul a napkollektorok pillanatnyi hatásfoka és teljesítménye. A programban több különböző típusú napkollektor közül választhatunk, illetve egyedi napkollektor megadására is van lehetőség.

Bővebben...

Naplopó-Emission

Naplopó-Emission programIngyenes, egyszerű, szabadon felhasználható program napkollektoros rendszerrel elérhető károsanyag kibocsátás csökkenés meghatározásához.

A Naplopó-Emission program a napkollektoros rendszer fajlagos energiahozama, a beépített napkollektor felület és a tüzelőberendezés hatásfoka alapján kiszámítja, éves szinten mekkora károsanyag kibocsátás takarítható meg.

Bővebben...

Naplopó-Economy


Naplopó-Economy programIngyenes, egyszerű, szabadon felhasználható program napkollektoros rendszerek pénzügyi, gazdaságossági vizsgálatához.

A Naplopó-Economy program az ún. annuitás módszerével kiszámolja a napkollektoros rendszer élettartamára vonatkozó várható éves költség-bevétel egyenleget, és ezzel meghatározza a megtérülési időt is.

Bővebben...

Ugrás a Naplopó webáruházba

Kérjen egyedi árajánlatot!

Kedvezmenyes napkollektoros és napelemes rendszerek

Pályázatok, állami támogatások

 MFB energiahatékonysági hitel

Április 24-től indul az MFB program
családi házak és társasházak részére


  

 SMART napelemes rendszerek

Napelemenkénti teljesítmény optimalizálókkal, akár 25% energiahozam többlettel

Solaredge: Hozd ki a maximumot!

Így építettük fel a Naplopó-műhelyt tavaly nyáron, az Everness fesztiválon
Tovább a YouTube videóraNaplopó-műhely az Everness fesztiválon

Hasznos cikkeink a Tudástárban

Napelemes rendszerek monitoringja

Megjelent az Épületgépész folyóirat 2016/1. számában

A mai korszerű napelemes rendszerek egyik igen hasznos és látványos szolgáltatása az online rendszerfelügyelet, a monitoring. Segítségével a napelemes rendszer működése ellenőrizhető és nyomon követhető, a pillanatnyi és a múltbéli halmozott adatok az interneten keresztül bárhonnan, akár egy okostelefon segítségével is egyszerűen elérhetők.

Vonalban

Jelenleg 24 vendég és 0 felhasználó van vonalban.

Újdonságaink

Nanoflex csővezeték

Innosolar-HT fagyálló folyadék napkollektoros rendszerekhez