Családi házak napkollektoros rendszerei

Csalási házak napkollektoros rendszerei

Itt megtalálja családi házakhoz, hétvégi házakhoz, nyaralókhoz, esetleg kisebb, két-három lakásos társasházakhoz javasolt napkollektoros rendszertípusainkat! Természetesen az alábbiakban ismertetett rendszertípusokon kívül egyedi rendszerek megvalósításával is állunk az Ön rendelkezésére.

A napkollektoros rendszer célja családi házak esetében általában használati-melegvíz készítés. A nagyobb méretű rendszerek azonban a melegvíz készítés mellett épületek fűtésére, vagy az épülethez tartozó kültéri, vagy beltéri medencék fűtésére is alkalmazhatók.

       
 Melegvíz Melegvíz + medence Melegvíz + fűtés Melegvíz + fűtés + medence Medence 
         

Csak melegvíz készítő rendszerek

Standard napkollektoros rendszer

Standard rendszerek

A leggyakrabban alkalmazott, egyszerű, bevált napkollektoros rendszer. A napkollektorok két belső hőcserélős melegvíz-tárolót fűtenek a tároló alsó hőcserélőjén keresztül.

 Junior napkollektoros rendszer Junior rendszerek

Elsősorban nyaralók, hétvégi házak, vagy kisebb családi házak esetében alkalmazott egyszerű, kis méretű napkollektoros rendszer. A napkollektorok egy belső hőcserélős, falra szerelhető melegvíz-tárolót fűtenek.

  Melegvíz készítő és medence fűtő rendszerek

Standard-Pool rendszerek

A Standard melegvíz készítő rendszer kiegészítése medence fűtéssel.  A napkollektorok a melegvíz-tárolót az alsó hőcserélőn keresztül, a medence vizét pedig a vízforgató körbe beépített lemezes hőcserélőn keresztül fűtik. A bojler és a medence fűtése közötti átváltás motoros váltószeleppel történik.

  Melegvíz készítő és épület fűtő rendszerek

EcoFlow rendszerek

A napkollektorok belső hőcserélőn keresztül egy ún. átfolyós kombipuffer tárolót fűtenek, amibe egy nagy felületű, rozsdamentes acélból készült használati-melegvíz hőcserélő is beépítésre került. Ezen a hőcserélőn keresztül, átfolyósan melegszik fel a használati-melegvíz.

EcoFresh rendszerek

A napkollektorok belső hőcserélőn keresztül egy puffertárolót fűtenek. A használati-melegvíz készítés a puffertartályra csatlakozó hőcserélős melegvíz modullal, ún. frissvíz modullal történik, ami nagy teljesítményű és higiénikus melegvíz ellátást biztosít.

EcoDuo rendszerek

A napkollektorok két hőcserélős melegvíz-tárolót és egy különálló fűtési célú puffertárolót fűtenek a tárolókba beépített alsó hőcserélőkön keresztül. A tárolók fűtése közötti átváltás motoros váltószeleppel történik.

EcoDirect rendszerek

A Standard melegvíz készítő rendszer kiegészítése egyszerű fűtésrásegítő modullal. A napkollektorok csak a napsütés időtartama alatt, hőcserélőn és termosztatikus keverőszelepen keresztül, külön fűtésköri szivattyúval, a hagyományos hőtermelővel párhuzamosan tudnak rásegíteni az épület fűtésére.

EcoCombi rendszerek

A napkollektorok belső hőcserélőn keresztül egy ún. kombipuffer tárolót fűtenek. A kombipuffer tároló felső részébe egy belső, kisebb térfogatú használati-melegvíz tároló is beépítésre került. A használati-melegvíz a belső tartályban, a tartály palástfelületén keresztül melegszik fel.

Melegvíz készítő, épület és medence fűtő rendszerek

EcoFlow-Pool rendszerek

A napkollektorok belső hőcserélőn keresztül egy ún. átfolyós kombipuffer tárolót fűtenek, amibe egy nagy felületű, rozsdamentes acélból készült használati-melegvíz hőcserélő is beépítésre került. Ezen a hőcserélőn keresztül, átfolyósan melegszik fel a használati-melegvíz. A medence fűtése a vízforgató körbe beépített lemezes hőcserélőn keresztül történik.

EcoFresh-Pool rendszerek

A napkollektorok belső hőcserélőn keresztül egy puffertárolót fűtenek. A használati-melegvíz készítés a puffertartályra csatlakozó hőcserélős melegvíz modullal, ún. frissvíz modullal történik, ami nagy teljesítményű és higiénikus melegvíz ellátást biztosít. A medence fűtése a vízforgató körbe beépített lemezes hőcserélőn keresztül történik.

EcoDuo-Pool rendszerek

A napkollektorok két hőcserélős melegvíz-tárolót és egy különálló fűtési célú puffertárolót fűtenek a tárolókba beépített alsó hőcserélőkön keresztül. A medence fűtése a vízforgató körbe beépített lemezes hőcserélőn keresztül történik. A tárolók és a medence fűtése közötti átváltás motoros váltószelepekkel történik.

EcoDirect-Pool rendszerek

A melegvíz készítés standard módon, két hőcserélős melegvíz-tárolóban történik, a fűtésrásegítés pedig ún. hőcserélős fűtési egység alkalmazásával. A napkollektorok a medencét a vízforgató körbe beépített lemezes hőcserélőn keresztül fűtik. A melegvíz-tároló, a fűtési egység és a medence fűtése közötti átváltás motoros váltószelepekkel történik.

  Csak medence fűtő rendszerek

BasicPool rendszerek

Kisebb ~10-40 m2 vízfelületű medencékhez.
A napkollektorok a medencét a vízforgató körbe beépített lemezes hőcserélőn keresztül fűtik. A hőcserélőn keresztül a medence vízét a medence vízgépészetéhez tartozó vízforgató-szűrő szivattyú keringeti. 

BasicPool-XL rendszerek

BasicPool-XL rendszerek

Közepes és nagyobb, ~30 m2 feletti vízfelületű medencékhez
A napkollektorok a medencét a vízforgató körbe beépített lemezes hőcserélőn keresztül fűtik. A hőcserélőn keresztül a medence vízét a medence vízgépészetétől függetlenül vezérelt, külön vízforgató-szűrő szivattyú keringeti.

Fentiektől eltérő, egyedi rendszerekre készséggel adunk egyedi árajánlatot! 

Ugrás a Naplopó webáruházba

Kérjen egyedi árajánlatot!

Kedvezmenyes napkollektoros és napelemes rendszerek

Pályázatok, állami támogatások

 MFB energiahatékonysági hitel

Április 24-től indul az MFB program
családi házak és társasházak részére


  

 SMART napelemes rendszerek

Napelemenkénti teljesítmény optimalizálókkal, akár 25% energiahozam többlettel

Solaredge: Hozd ki a maximumot!

Így építettük fel a Naplopó-műhelyt tavaly nyáron, az Everness fesztiválon
Tovább a YouTube videóraNaplopó-műhely az Everness fesztiválon

Hasznos cikkeink a Tudástárban

Napelemes rendszerek monitoringja

Megjelent az Épületgépész folyóirat 2016/1. számában

A mai korszerű napelemes rendszerek egyik igen hasznos és látványos szolgáltatása az online rendszerfelügyelet, a monitoring. Segítségével a napelemes rendszer működése ellenőrizhető és nyomon követhető, a pillanatnyi és a múltbéli halmozott adatok az interneten keresztül bárhonnan, akár egy okostelefon segítségével is egyszerűen elérhetők.

Vonalban

Jelenleg 49 vendég és 0 felhasználó van vonalban.

Újdonságaink

Nanoflex csővezeték

Innosolar-HT fagyálló folyadék napkollektoros rendszerekhez