Tanácsadás, helyszíni felmérés

Tanácsadás a Naplopóban

A Naplopó telephelyén, Budapesten, a Szentendrei úton díjtalan tanácsadással állunk a rendelkezésére, ha napenergia-hasznosító rendszer megvalósítását tervezi. A tanácsadás során energetikai, műszaki, gazdasági és környezetvédelmi jellegű kérdéseire is választ adunk.

A tanácsadás mellett megnézheti saját napkollektoros és napelemes rendszerünket működés közben, bemutatótermünkben pedig valamennyi fontos termékünket szemügyre veheti. 

A tanácsadás mellé egy finom kávéval is várjuk!

Ha eljön hozzánk, személyesen is meggyőződhet arról, hogy a Naplopó Kft. felkészült vállalkozás, és minden személyi és tárgyi adottsággal rendelkezünk ahhoz, hogy megvalósítsuk az Ön napkollektoros, vagy napelemes rendszerét.

És még egy finom kávéval, vagy teával is megkínáljuk.

 

Ha a tanácsadás során konkrét műszaki és árajánlatot szeretne kapni, akkor az alábbi információkra lesz szükségünk:

Napkollektoros rendszer esetén:

 • Hőfogyasztási adatokra. Melegvíz fogyasztási adatokra, épületfűtés esetén az épület hőszükségletét jellemző adatokra, medence fűtés esetén a medence méretére és egyéb fontosabb jellemzőire.
 • A hagyományos épületgépészeti rendszer adataira. A már meglévő, vagy tervezett hagyományos, pl. gázkazános rendszer fontosabb jellemzőire. Hőtermelők típusa, teljesítménye, a melegvíz készítés módja, a fűtési rendszer kialakítása... stb.
 • A napkollektorok elhelyezésére kiszemelt felület adataira. Hová lehet felszerelni a napkollektorokat? A rendelkezésre álló felületek méretei, dőlésszögük és tájolásuk, tetőre szerelés esetén a tetőhéjalás típusa.
 • A kazánház, gépészeti helyiség adataira. A napkollektoros rendszer megvalósítása során beépítendő melegvíz-, vagy puffertárolók és egyéb gépészeti berendezések számára rendelkezésre álló helyiség adatai, alapterület, belmagasság, a napkollektoroktól való távolság... stb.
 • Tervek, fényképek. Nagyon hasznos, ha magával hozza az napkollektoros rendszer által érintett épület építész és épületgépész terveit, valamint néhány fényképet az épületről, elsősorban a tetőfelületekről, a meglévő épületgépészeti berendezésekről és a gépészeti helyiségről. (A terveket és a fényképeket természetesen hozhatja elektronikus adathordozón is.)

Napelemes rendszer esetén:

 • Éves villamosenergia fogyasztási adatokra. Ha nem tudja az éves villamosenergia fogyasztását (kWh/év), hozza el villanyszámláit.
 • Villamosenergia szolgáltatójának megnevezésére. (E.ON, ELMŰ, DÉMÁSZ, ÉMÁSZ)
 • A napelemek elhelyezésére szolgáló felület adataira. Hová lehet felszerelni a napelemeket? A rendelkezésre álló felületek méretei, dőlésszögük és tájolásuk, tetőre szerelés esetén a tetőhéjalás típusa.
 • Tervek, fényképek. Nagyon hasznos, ha magával hozza az napelemes rendszer által érintett épület építész és ha van, villamos terveit, valamint néhány fényképet a napelemek felszerelésének helyéről, tetőre szerelés esetén a tetőfelületekről, az inverter elhelyezésére szolgáló helyiségről. (A terveket és a fényképeket természetesen hozhatja elektronikus adathordozón is.)

Tanácsadásra a nyitvartartási időnkön belül (H-P: 8:00 - 16:30) bármikor szívesen látjuk, de ha biztosan azt szeretné, hogy egy felkészült mérnök kollégáink is bent legyen és várja Önt, akkor kérjük, jelentkezzen be az alábbi űrlap kitöltésével.

Bejelentkezés, időpont kérése tanácsadásra
 1. Az Ön neve:(kötelező)
  Kérem, adja meg a nevét!
 2. Az Ön telefonszáma(kötelező)
  Kérem, adja meg a telefonszámát.
 3. Az Ön E-mail címe(kötelező)
  Kérem, adjon meg valós E-mail címet!
 4. A napenergia-hasznosítás melyik területéről kéri a tanácsadást?
  Invalid Input
 5. Mikor szeretne bejönni hozzánk?(kötelező)
  Invalid Input
 6. Válasszon időpontot!
  Invalid Input
 7. Egyéb megjegyzés, vagy kérés:
  Please let us know your message.
 8. Kérjük, spam küldés elkerülése érdekében írja be, amit az ábrán lát:(kötelező)

 

Helyszíni felmérés

 • A pontos műszaki és árajánlat elkészítéséhez általában szükséges helyszíni felmérést is végezni. Ezt általában a telephelyünkön megtörtént személyes, vagy elektronikus úton lezajlott konzultáció után végezzük el.
 • Budapesten és közvetlen környékén a helyszíni felmérést ingyenesen elvégezzük. 
 • Ha az ország távolabbi részéről érdeklődik, természetesen akkor is vállaljuk a helyszíni felmérést. Ezt vagy az Ön közelében lévő egyik partnerünk végzi el, vagy a mi munkatársunk. A távolabbi helyszíni felmérések díja bruttó 200 Ft/km. A kifizetett felmérési díjat komplett rendszer megrendelése esetén a vállalási árba beszámítjuk. 

A napkollektoros és napelemes rendszerek megvalósítását bízza ránk!  Napkollektoros rendszerek kivitelezése

Mert mi értünk hozzá. 

Ugrás a Naplopó webáruházba

Kérjen egyedi árajánlatot!

Kedvezmenyes napkollektoros és napelemes rendszerek

Pályázatok, állami támogatások

 MFB energiahatékonysági hitel

Április 24-től indul az MFB program
családi házak és társasházak részére


  

 SMART napelemes rendszerek

Napelemenkénti teljesítmény optimalizálókkal, akár 25% energiahozam többlettel

Solaredge: Hozd ki a maximumot!

Így építettük fel a Naplopó-műhelyt tavaly nyáron, az Everness fesztiválon
Tovább a YouTube videóraNaplopó-műhely az Everness fesztiválon

Hasznos cikkeink a Tudástárban

Napelemes rendszerek monitoringja

Megjelent az Épületgépész folyóirat 2016/1. számában

A mai korszerű napelemes rendszerek egyik igen hasznos és látványos szolgáltatása az online rendszerfelügyelet, a monitoring. Segítségével a napelemes rendszer működése ellenőrizhető és nyomon követhető, a pillanatnyi és a múltbéli halmozott adatok az interneten keresztül bárhonnan, akár egy okostelefon segítségével is egyszerűen elérhetők.

Vonalban

Jelenleg 34 vendég és 0 felhasználó van vonalban.

Újdonságaink

Nanoflex csővezeték

Innosolar-HT fagyálló folyadék napkollektoros rendszerekhez