Méretezés, tervezés

Tervezés, méretezésA jól működő napkollektoros és napelemes rendszerek megvalósításának alapfeltétele a gondos méretezés és tervezés. A Naplopó kft. több mint 18 éves tervezői és kivitelezői tapasztalata, mérnök kollégáink felkészültsége, valamint a tulajdonunkban lévő legkorszerűbb méretezési szoftverek alkalmazása garanciát jelentenek arra, hogy a napenergia-hasznosító rendszerek méretezését, tervezését is a legmagasabb szinten tudjuk elvégezni.A Naplopó Kft. a napenergia-hasznosító rendszerek tervezését 2006 óta MSZ EN ISO 9001 szabvány szerinti, akkreditált minőségirányítási rendszer alkalmazásával végzi.

 

Hőtechnikai méretezés

Hőtechnikai méretezés során határozzuk meg azt, hogy az adott melegvíz-készítés, fűtés, vagy egyéb célú hőigény optimális részarányú napkollektoros kielégítéséhez milyen típusú, nagyságú és mennyiségű napkollektor, tároló, hőcserélő... stb. szükséges, és milyen működési elvet, milyen kapcsolást kell alkalmaznunk a napkollektoros rendszer megvalósítása során.

A hőtechnikai méretezés eredményeként meg tudjuk mondani Önnek, hogy ha a napkollektoros rendszer megvalósítása mellett dönt, akkor éves szinten hány kWh, vagy GJ hőenergiát tud megtakarítani. 

Naplopó-Energy méretező programA Naplopó Kft. több mint tíz évvel ezelőtt kifejlesztett egy Magyarországon azóta is egyedülálló számítógépes szimulációs programot napkollektoros rendszerek hőtechnikai méretezésére. Ez  a Naplopó-Energy program. Egyszerűbb használati-melegvíz készítő rendszerek, vagy medence fűtő rendszerek méretezésére ez a program még ma is kiválóan alkalmazható.

Bővebben a Naplopó-Energy programról...

Polysun software

 

Bonyolultabb, vagy fűtés rásegítést is végző napkollektoros rendszerek méretezését a Polysun nevű számítógépes programmal végezzük. A Polysun program teljes, "Designer" változatával rendelkezünk, ami lehetővé teszi egyedi kapcsolási vázalatok készítését  is. A Polysun segítségével a napkollektoros rendszerek mellett napelemes és hőszivattyús rendszerek méretezését is el tudjuk végezni.

Polysun TemplatePolysun BuildingPolysun CollectorPolysun Results

Ugrás a Polysun program weboldalára...

 

WinWatt fűtéstechnikai programÉpületek hőtechnikai és fűtéstechnikai számításait, valamint az energiatanúsítvány elkészítéséhez szükséges számításokat a Bausoft Kft. WinWatt32 fűtéstechnikai programjával végezzük. 

 

Hidraulikai méretezés

Hidraulikai méretezés során határozzuk meg a napkollektorok bekötését, a csőátmérőket, a keringető szivattyúk típusát, a tágulási tartályok méretét, a szabályozószelepek és egyéb szerelvények típusát és méretét. A hidraulikai méretezéseket egyrészt saját fejlesztésű szoftvereinkkel, másrészt neves épületgépész cégek (pl. Grundfos, Wilo, Danfoss) szoftvereivel végezzük.

Ecoline-Flow programNaplopó-Expans programAz általunk fejlesztett, napkollektoros rendszerek méretezését segítő egyszerű programokat ingyenesen hozzáférhetővé tettük. 

Próbálja ki, és használja Ön is a Naplopó programokat! Részletek...

 

Kivitelezési dokumentációKivitelezési dokumentáció

Az elvégzett méretezések alapján elkészítjük a napkollektoros és napelemes rendszer kivitelezési dokumentációját. Ez az alábbiakat tartalmazza:

• Kapcsolási vázlat
• Műszaki leírás
• Tételes költségvetés
• Üzembe helyezési jegyzőkönyv
• Magyar nyelvű kezelési és karbantartási útmutató


A napkollektoros és napelemes rendszerek méretezését, tervezését bízza ránk!

 Méretezési adatlap Kapcsolási vázlat Kezelési és karbantartási utasítás

Mert mi értünk hozzá. 

Ugrás a Naplopó webáruházba

Kérjen egyedi árajánlatot!

Kedvezmenyes napkollektoros és napelemes rendszerek

Pályázatok, állami támogatások

 MFB energiahatékonysági hitel

Április 24-től indul az MFB program
családi házak és társasházak részére


  

 SMART napelemes rendszerek

Napelemenkénti teljesítmény optimalizálókkal, akár 25% energiahozam többlettel

Solaredge: Hozd ki a maximumot!

Így építettük fel a Naplopó-műhelyt tavaly nyáron, az Everness fesztiválon
Tovább a YouTube videóraNaplopó-műhely az Everness fesztiválon

Hasznos cikkeink a Tudástárban

Napelemes rendszerek monitoringja

Megjelent az Épületgépész folyóirat 2016/1. számában

A mai korszerű napelemes rendszerek egyik igen hasznos és látványos szolgáltatása az online rendszerfelügyelet, a monitoring. Segítségével a napelemes rendszer működése ellenőrizhető és nyomon követhető, a pillanatnyi és a múltbéli halmozott adatok az interneten keresztül bárhonnan, akár egy okostelefon segítségével is egyszerűen elérhetők.

Vonalban

Jelenleg 31 vendég és 0 felhasználó van vonalban.

Újdonságaink

Nanoflex csővezeték

Innosolar-HT fagyálló folyadék napkollektoros rendszerekhez