Uszodák, strandfürdők napkollektoros rendszerei

A napkollektoros rendszerek hatékonyan, magas hatásfokkal alkalmazhatók nagyobb méretű medencék, uszodák, strandfürdők, wellness létesítmények medencéinek a fűtésére. Az ilyen létesítmények medencéinek elegendően meleg, komfortos hőmérsékleten tartása jelentős hőmennyiséget igényel, ennek nagy részét napkollektoros rendszer alkalmazásával fedezni lehet.

A napkollektorok nyitott, nyári üzemű, és fedett, egész éves üzemű medencék fűtésére egyaránt alkalmazhatók. Ha a medencék mellett használati-melegvizet igénylő fogyasztók is vannak, pl. zuhanyzók, fürdők, konyha, étterem... stb. akkor a napkollektoros rendszer a melegvíz előállítására is használható.

Az alábbiakban ismertetjük a leggyakoribb medence fűtő és kombinált medence fűtő/melegvíz készítő napkollektoros típusrendszereinket. Egyedi igények esetén azonban természetesen egyedi rendszerekre is adunk árajánlatot.

A részletek megtekintéséhez kattintson a kapcsolási vázlatra, vagy a rendszer elnevezésére!

Medence fűtésCsak medence fűtő napkollektoros rendszerek

BasicPool rendszerek

Kisebb ~20-30 m2 vízfelületű medencékhez
A napkollektoros rendszer a vízforgató-szűrő rendszerbe beépített hőcserélőn keresztül fűti a medencét. A medence vizét a hőcserélőn a keresztül a vízforgatást is végző szivattyú keringeti.


 

BasicPool-XL rendszerek

Elsősorban nagyobb, 30 m2 feletti vízfelületű medencékhez
A napkollektoros rendszer a vízforgató-szűrő rendszerrel párhuzamos ágba beépített hőcserélőn keresztül fűti a medencét. A medence vizét a hőcserélőn a keresztül külön, a  vízforgatást-szűrést végző szivattyútól függetlenül vezérelhető szivattyú keringeti.

    Medence fűtő és melegvíz készítő rendszerek

Multi-BasicPool-XL rendszerek

Nagy méretű kombinált használati-melegvíz készítő és medence fűtő napkollektoros rendszer. A napkollektorok egy, vagy nagyobb rendszer esetén két-három darab, sorba kapcsolt, melegvíz-tárolót fűtenek, melyekben előmelegítik, vagy megfelelő napsugárzás esetén teljesen felfűtik a hálózati hidegvizet a hagyományos hőtermelővel fűtött utófűtő tároló számára. A medencét a napkollektorok közvetlenül, a napkollektor köri fagyálló folyadékkal fűtik.


MultiPuffer-Pool-XL rendszerek

Nagy méretű, a hőtárolás céljára puffertárolót alkalmazó kombinált használati-melegvíz készítő és medence fűtő napkollektoros rendszer. A napkollektorok lágyított vízzel feltöltött puffertárolót fűtenek. A puffertároló hőtartalmát felhasználva külső hőcserélőkön keresztül lehet fűteni egy előfűtő használati-melegvíz tárolót és a medencét.

Fentiektől eltérő, egyedi rendszerekre készséggel adunk egyedi árajánlatot! 

Ugrás a Naplopó webáruházba

Kérjen egyedi árajánlatot!

Kedvezmenyes napkollektoros és napelemes rendszerek

Pályázatok, állami támogatások

 MFB energiahatékonysági hitel

Április 24-től indul az MFB program
családi házak és társasházak részére


  

 SMART napelemes rendszerek

Napelemenkénti teljesítmény optimalizálókkal, akár 25% energiahozam többlettel

Solaredge: Hozd ki a maximumot!

Így építettük fel a Naplopó-műhelyt tavaly nyáron, az Everness fesztiválon
Tovább a YouTube videóraNaplopó-műhely az Everness fesztiválon

Hasznos cikkeink a Tudástárban

Napelemes rendszerek monitoringja

Megjelent az Épületgépész folyóirat 2016/1. számában

A mai korszerű napelemes rendszerek egyik igen hasznos és látványos szolgáltatása az online rendszerfelügyelet, a monitoring. Segítségével a napelemes rendszer működése ellenőrizhető és nyomon követhető, a pillanatnyi és a múltbéli halmozott adatok az interneten keresztül bárhonnan, akár egy okostelefon segítségével is egyszerűen elérhetők.

Vonalban

Jelenleg 47 vendég és 0 felhasználó van vonalban.

Újdonságaink

Nanoflex csővezeték

Innosolar-HT fagyálló folyadék napkollektoros rendszerekhez