naplopo

Pályázat

 • Gyármentő program

  Széchenyi 2020 napenergia pályázat

  Gyármentő program

  A Program nagyvállalatok számára nyújt vissza nem térítendő támogatást energiahatékonysági és energiatermelő beruházásokhoz. Budapesten legfeljebb 30%, vidéken legfeljebb 45%-os támogatási intenzitás érhető el, egy vállalat pedig összesen 15 millió euró (kb. 6,2 milliárd Ft) támogatásra lehet jogosult. A megvalósított beruházásnak legalább 500.000 euró (kb. 206 millió Ft) értékűnek kell lennie.

  Napelemes és napkollektoros rendszerre is lehet pályázni!

 • Minden jogosult megkapja a támogatást a 100%-os napelem pályázaton

  Az Innovációs és Technológiai Minisztérium bejelentése: még több magyar család kaphat támogatást a napelemes pályázaton

  A kormány célja, hogy minél hamarabb, minél több család és háztartás részesülhessen támogatásban, ezért megemeli a lakossági napelemes pályázat első ütemének keretösszegét. Ennek köszönhetően mindenki, aki a benyújtott pályázata alapján jogosult, megkapja majd a napelem telepítésére, illetve komplex, megújuló energián alapuló fűtéskorszerűsítésre igényelhető, vissza nem térítendő támogatást - jelentette be keddi közleményében az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

 • Visszatáplálási tilalom a napelemes rendszerekre?

  Naplopó

  Váratlan, meglepő bejelentést tett Gulyás Gergely az október 13-i kormányinfón. A jövőben megvalósuló napelemes rendszereknek tilos lesz a napenergiából megtermelt energiát visszatáplálni a hálózatba.