naplopo

A Naplopó Kft-ben fontosnak tartjuk, hogy a napenergia-hasznosítás lehetőségét, a napkollektoros rendszerek működését minél több helyen be tudjuk mutatni. Ezért több szállítható, könnyen összeszerelhető, nagy méretű mobil napkollektoros rendszert is elkészítettünk. Ezeket különböző nyári fesztiválokra, koncertekre, sportrendezvényekre visszük el, ahol a működő rendszert nagyon sokan megnézhetik és ki is próbálhatják. 

Greenpeace-Naplopó szolár zuhany

2006-ban a Greenpeace felkérésére elkészítettünk egy napkollektoros mobil zuhanyozót, amit aztán több nyári fesztiválon is üzembe helyeztünk. A 20 négyzetméter napkollektor és a 750 literes tároló kapacitás, valamint a víztakarékos zuhanyfejek és az idővezérelt vízadagolás lehetővé tette, hogy szép nyári napokon akár 100-200 fő is megfürödhessen a napkollektorok által előállított melegvízzel.

greenpeace-pohoda.jpg greenpeace-ontheroad.jpg

 

A szolár zuhanynak nagy sikere volt a szlovákiai Pohoda Fesztiválon és természetesen a budapesti Sziget fesztiválon is.

greenpeace-sziget-2006.jpg greenpeace-pohoda-2.jpg

 

Vigántpetend, Művészetek Völgye (Kapolcsi Fesztivál)

A Naplopó Kft. 2003 óta minden nyáron ott van Vigántpetenden a Művészetek Völgye Fesztiválon. A Független Ökológiai Központ tulajdonában lévő Öregiskola udvarán felállítjuk a mobil zuhanyunkat, amit rákötünk az ott lévő fürdőházra. Napkollektoros rendszerünk derült idő esetén a Vigántpetenden megszállt és sátorozó fesztiválozók megelégedésére egy falunyi embert is lépes ellátni napenergiával felfűtött melegvízzel.

Napkollektorok a Művészetek Völgyében

Napkollektorok a Művészetek Völgyében

  

Budapest Plázs Fesztivál - 2004

2004-ben Budapesten megrendezésre került a Budapest Plázs nevű rendezvény. Egy hónapra lezárták az újpesti rakpartot az autók elől a Margit híd és a Dráva utca között, a dunapartot felszórták homokkal, és növényeket telepítettek. A rendezvény egyik üzenete a környezetbarát életmód volt. Mi két egyenként 20 négyzetméteres napkollektoros rendszert telepítettünk a rendezvény idejére. Ez a két napkollektoros berendezés biztosította a rendezvény helyszínén valamennyi vendéglátó egység részére a melegvizet.

plazs-fesztival-total2.jpg plazs-fesztival.jpg