naplopo

Referenciák

A Naplopó Kft. a hazai napenergia-hasznosítás úttörő vállalkozása. Tevékenységünket 1994-ben kezdtük, amikor Magyarországon még nagyon kevesen foglalkoztak napenergia-hasznosító rendszerek megvalósításával. Az elmúlt több, mint 25 év alatt 2500+ napkollektoros és napelemes rendszert valósítottunk meg.

Ízelítő megvalósult munkáinkból.

Kérjük, válasszon az alábbi felhasználási területek közül!

Családi házak napkollektoros rendszerei

Családi házak

Megvalósult használati-melegvíz készítő, épület fűtő, medence fűtő, vagy többcélú, kombinált napkollektoros rendszerek családi házak, kisebb társasházak, vagy hétvégi házak, nyaralók részére.

tarsashaz.jpg

Társasházak, panelházak

Megvalósult használati-melegvíz készítő napkollektoros rendszerek közepes és nagyobb méretű társasházak, panelházak részére.

Szilvasvarad-1.jpg

Turisztika, szállás, vendéglátás

Megvalósult napkollektoros rendszerek szállodák, panziók, kempingek, uszodák, fürdők, éttermek... stb. részére, használati-melegvíz készítésre, épület fűtésre, vagy medencék fűtésére.

tordas-1.jpg

Szociális és oktatási intézmények

Megvalósult napkollektoros rendszerek szociális jellegű bentlakásos intézmények, kollégiumok, iskolák... stb. részére, használati-melegvíz készítésre.

budaorsi-innovacios-kozpont.jpg

Vállalkozások, ipar, kereskedelem

Megvalósult napkollektoros rendszerek ipari, vagy kereskedelmi jellegű vállalkozások részére, használati-melegvíz készítésre, épület fűtésre, vagy egyéb hőigény fedezésére.

bme-merorendszer.jpg

Oktatás, kutatás-fejlesztés

Megvalósult napkollektoros rendszerek egyetemek, felsőfokú oktatási intézmények részére oktatási, bemutató, mérési, vagy kutatás fejlesztési céllal.

Napos napok rendezvény óbudán

Fesztiválok, rendezvények

Megvalósult napkollektoros rendszerek nyári fesztiválok, ifjúsági rendezvények, koncertek, sportesemények használati-melegvíz igényének fedezésére.

 

A Naplopó Kft. a hazai napenergia-hasznosítás úttörő vállalkozása. Tevékenységünket 1994-ben, több, mint két évtizeddel ezelőtt kezdtük, amikor Magyarországon még nagyon kevesen  foglalkoztak napkollektoros, vagy napelemes rendszerek megvalósításával. A közel két évtized alatt több mint 1000 darab napkollektoros rendszert valósítottunk meg, így Magyarországon egyedülálló mennyiségű referenciával rendelkezünk.

Néhány kép, az általunk megvalósított rendszerekről:

Válogatás megvalósult munkáinkból. 

Panelház napkollektorral

A napkollektoros rendszerek kiválóan alkalmazhatók családi házaknál nagyobb társasházak, panelházak esetében. A nagyobb épületekben a melegvíz fogyasztás egyenletesebb, kiszámíthatóbb, ezért a napkollektoros rendszer is jobb kihasználtsággal, magasabb hatásfokkal fog működni.

Ritka kivételtől eltekintve a nagyobb társasházak esetében a napkollektoros rendszer feladata csak használati-melegvíz készítés. Éves szinten a melegvíz szükséglet általában 40-60%-ban állítható elő napenergia felhasználásával. 

Különösen jó hőenergetikai tulajdonságú, alacsony hőveszteségű társasházak esetében azonban a napkollektorok fűtés-rásegítésre is alkalmazhatók. Ha a társasházhoz esetleg beltéri, vagy kültéri úszómedence is tartozik, akkor a napkollektoros rendszer a medence fűtésére is rá tud segíteni.

Válogatás megvalósult munkáinkból. 

Medence fűtés napkollektorralA napkollektoros rendszerek általában jó kihasználtsággal, magas hatásfokkal alkalmazhatók turisztikai, idegenforgalmi  létesítményekben, szállodákban, panziókban, kempingekben, éttermekben, vagy wellness létesítményekben, uszodákban. A Naplopó Kft. több ilyen rendszert készített, az alábbiakban erre láthatók példák.

Napkollektoros labor a Budapesti Műszaki Egyetemen

2010-ben a Budapesti Műszaki Egyetem Energetikai Gépek és Rendszerek tanszékének felkérésére elkészítettünk egy napkollektorok vizsgálatára, mérésére, tesztelésére alkalmas berendezést. A megvalósult labor 3 db különböző típusú napkollektor egyidejű, azonos feltételek melletti mérését és így összehasonlítását teszi lehetővé. A napkollektorok hőmennyisége mellett a rendszer méri a vízszintes felületre érkező globális és szórt sugárzást, a napkollektorok felületére merőlegesen érkező globális sugárzást, valamint a szélsebességet és a külső hőmérsékletet.

A Naplopó Kft-ben fontosnak tartjuk, hogy a napenergia-hasznosítás lehetőségét, a napkollektoros rendszerek működését minél több helyen be tudjuk mutatni. Ezért több szállítható, könnyen összeszerelhető, nagy méretű mobil napkollektoros rendszert is elkészítettünk. Ezeket különböző nyári fesztiválokra, koncertekre, sportrendezvényekre visszük el, ahol a működő rendszert nagyon sokan megnézhetik és ki is próbálhatják.