naplopo

Napkollektoros rendszerek

A napkollektoros rendszerek megvalósíthatók családi házakon, társasházakon, és szinte minden más egyéb létesítményen is, legyen az például szálloda, étterem, kollégium, közintézmény, uszoda, irodaház, vagy bármilyen célú üzleti vállalkozás létesítménye.

Az továbbiakban jellemző rendszertípusok kialakítására mutatunk példákat. A bemutatott konkrét példákon kívül természetesen egyedi kialakítású rendszerekre is készséggel adunk árajánlatot.

Kérjük, válasszon az alábbi felhasználási területek közül:

Családi házak napkollektoros rendszerei

Családi házak, nyaralók

Használati-melegvíz készítő, épület fűtő, medence fűtő, vagy többcélú, kombinált napkollektoros rendszerek családi házak, kisebb társasházak, vagy hétvégi házak, nyaralók részére.
Bővebben...

Társasházak napkollektoros rendszerei

Társasházak, panelházak

Használati-melegvíz készítő napkollektoros rendszerek közepes és nagyobb méretű társasházak, panelházak részére.

Bővebben...

Nagyobb létesítmények napkollektoros rendszerei

Egyéb nagyobb létesítmények

Napkollektoros rendszerek szállodák, panziók, kollégiumok, iskolák, vállalkozások, intézmények... stb. részére, használati-melegvíz készítésre, épület fűtésre, vagy egyéb hőigény fedezésére.
Bővebben...

Uszodák, stranfürdők napkollektoros rendszerei

Uszodák, strandfürdők

Napkollektoros rendszerek közepes és nagyobb méretű uszodák, strandfürdők, wellness központok medencéinek fűtésére és használati-melegvíz készítésére.
Bővebben...

Alkategóriák

Csalási házak napkollektoros rendszerei

Itt megtalálja családi házakhoz, hétvégi házakhoz, nyaralókhoz, esetleg kisebb, két-három lakásos társasházakhoz javasolt napkollektoros rendszertípusainkat! Természetesen az alábbiakban ismertetett rendszertípusokon kívül egyedi rendszerek megvalósításával is állunk az Ön rendelkezésére.

A napkollektoros rendszer célja családi házak esetében általában használati-melegvíz készítés. A nagyobb méretű rendszerek azonban a melegvíz készítés mellett épületek fűtésére, vagy az épülethez tartozó kültéri, vagy beltéri medencék fűtésére is alkalmazhatók.

Melegvíz
Melegvíz + medence
Melegvíz + fűtés
Melegvíz + fűtés + medence
Medence

 

Csak melegvíz készítő rendszerek

Standard napkollektoros rendszer

Standard rendszerek

A leggyakrabban alkalmazott, egyszerű, bevált napkollektoros rendszer. A napkollektorok két belső hőcserélős melegvíz-tárolót fűtenek a tároló alsó hőcserélőjén keresztül.

Junior napkollektoros rendszer Junior rendszerek

Elsősorban nyaralók, hétvégi házak, vagy kisebb családi házak esetében alkalmazott egyszerű, kis méretű napkollektoros rendszer. A napkollektorok egy belső hőcserélős, falra szerelhető melegvíz-tárolót fűtenek.

Melegvíz készítő és medence fűtő rendszerek

Standard-Pool rendszerek

A Standard melegvíz készítő rendszer kiegészítése medence fűtéssel. A napkollektorok a melegvíz-tárolót az alsó hőcserélőn keresztül, a medence vizét pedig a vízforgató körbe beépített lemezes hőcserélőn keresztül fűtik. A bojler és a medence fűtése közötti átváltás motoros váltószeleppel történik.

Melegvíz készítő és épület fűtő rendszerek

EcoFlow rendszerek

A napkollektorok belső hőcserélőn keresztül egy ún. átfolyós kombipuffer tárolót fűtenek, amibe egy nagy felületű, rozsdamentes acélból készült használati-melegvíz hőcserélő is beépítésre került. Ezen a hőcserélőn keresztül, átfolyósan melegszik fel a használati-melegvíz.

EcoFresh rendszerek

A napkollektorok belső hőcserélőn keresztül egy puffertárolót fűtenek. A használati-melegvíz készítés a puffertartályra csatlakozó hőcserélős melegvíz modullal, ún. frissvíz modullal történik, ami nagy teljesítményű és higiénikus melegvíz ellátást biztosít.

EcoDuo rendszerek

A napkollektorok két hőcserélős melegvíz-tárolót és egy különálló fűtési célú puffertárolót fűtenek a tárolókba beépített alsó hőcserélőkön keresztül. A tárolók fűtése közötti átváltás motoros váltószeleppel történik.

EcoDirect rendszerek

A Standard melegvíz készítő rendszer kiegészítése egyszerű fűtésrásegítő modullal. A napkollektorok csak a napsütés időtartama alatt, hőcserélőn és termosztatikus keverőszelepen keresztül, külön fűtésköri szivattyúval, a hagyományos hőtermelővel párhuzamosan tudnak rásegíteni az épület fűtésére.

EcoCombi rendszerek

A napkollektorok belső hőcserélőn keresztül egy ún. kombipuffer tárolót fűtenek. A kombipuffer tároló felső részébe egy belső, kisebb térfogatú használati-melegvíz tároló is beépítésre került. A használati-melegvíz a belső tartályban, a tartály palástfelületén keresztül melegszik fel.

Melegvíz készítő, épület és medence fűtő rendszerek

EcoFlow-Pool rendszerek

A napkollektorok belső hőcserélőn keresztül egy ún. átfolyós kombipuffer tárolót fűtenek, amibe egy nagy felületű, rozsdamentes acélból készült használati-melegvíz hőcserélő is beépítésre került. Ezen a hőcserélőn keresztül, átfolyósan melegszik fel a használati-melegvíz. A medence fűtése a vízforgató körbe beépített lemezes hőcserélőn keresztül történik.

EcoFresh-Pool rendszerek

A napkollektorok belső hőcserélőn keresztül egy puffertárolót fűtenek. A használati-melegvíz készítés a puffertartályra csatlakozó hőcserélős melegvíz modullal, ún. frissvíz modullal történik, ami nagy teljesítményű és higiénikus melegvíz ellátást biztosít. A medence fűtése a vízforgató körbe beépített lemezes hőcserélőn keresztül történik.

EcoDuo-Pool rendszerek

A napkollektorok két hőcserélős melegvíz-tárolót és egy különálló fűtési célú puffertárolót fűtenek a tárolókba beépített alsó hőcserélőkön keresztül. A medence fűtése a vízforgató körbe beépített lemezes hőcserélőn keresztül történik. A tárolók és a medence fűtése közötti átváltás motoros váltószelepekkel történik.

EcoDirect-Pool rendszerek

A melegvíz készítés standard módon, két hőcserélős melegvíz-tárolóban történik, a fűtésrásegítés pedig ún. hőcserélős fűtési egység alkalmazásával. A napkollektorok a medencét a vízforgató körbe beépített lemezes hőcserélőn keresztül fűtik. A melegvíz-tároló, a fűtési egység és a medence fűtése közötti átváltás motoros váltószelepekkel történik.

Csak medence fűtő rendszerek

BasicPool rendszerek

Kisebb ~10-40 m2 vízfelületű medencékhez.
A napkollektorok a medencét a vízforgató körbe beépített lemezes hőcserélőn keresztül fűtik. A hőcserélőn keresztül a medence vízét a medence vízgépészetéhez tartozó vízforgató-szűrő szivattyú keringeti.

BasicPool-XL rendszerek

BasicPool-XL rendszerek

Közepes és nagyobb, ~30 m2 feletti vízfelületű medencékhez
A napkollektorok a medencét a vízforgató körbe beépített lemezes hőcserélőn keresztül fűtik. A hőcserélőn keresztül a medence vízét a medence vízgépészetétől függetlenül vezérelt, külön vízforgató-szűrő szivattyú keringeti.

Fentiektől eltérő, egyedi rendszerekre készséggel adunk egyedi árajánlatot!

Nagyobb létesítmények nagyobb napkollektoros rendszerei

A napkollektoros rendszerek kiválóan alkalmazhatók családi házaknál nagyobb létesítmények esetében is. Ezek lehetnek például szállodák, panziók, éttermek, kollégiumok, iskolák, óvodák, vállalkozások, önkormányzati, vagy állami intézmények... stb.

A nagyobb épületekben a melegvíz fogyasztás egyenletesebb, kiszámíthatóbb, ezért a napkollektoros rendszer is jobb kihasználtsággal, magasabb hatásfokkal fog működni. Ritka kivételtől eltekintve a nagyobb létesítmények esetében a napkollektoros rendszer feladata csak használati-melegvíz készítés. Éves szinten a melegvíz szükséglet általában 40-60%-ban állítható elő napenergia felhasználásával. 

Különösen jó hőenergetikai tulajdonságú, alacsony hőveszteségű épületek esetében azonban a napkollektorok fűtés-rásegítésre is alkalmazhatók. Ha a létesítményhez esetleg beltéri, vagy kültéri úszómedence is tartozik, akkor a napkollektoros rendszer a medence fűtésére is rá tud segíteni.

Melegvíz készítés

Használati-melegvíz készítő napkollektoros rendszerek

Standard-XL napkollektoros rendszer

Standard-XL rendszerek

Napi ~1000-1500 liter melegvíz fogyasztásig
Napkollektoros rendszer 20 m2 napkollektor felületig és 1000 liter tároló térfogatig. A napkollektorok két hőcserélős melegvíz-tárolót fűtenek, a tároló alsó hőcserélőjén keresztül.

 Preheat-XL napkollektoros rendszer Preheat-XL rendszerek

Napi ~1000-1500 liter melegvíz fogyasztásig
Napkollektoros rendszer ~20 m2 napkollektor felületig és 1000 liter tároló térfogatig. A napkollektorok egy belső hőcserélős előfűtő melegvíz-tárolót fűtenek, a tároló belső hőcserélőjén keresztül.

Multi rendszerek

Napi ~1000-8000 liter melegvíz fogyasztásig
A napkollektorok egy, vagy nagyobb rendszer esetén több, sorba kapcsolt előfűtő használati-melegvíz tárolót fűtenek külső, lemezes hőcserélőn keresztül. 

Használati-melegvíz készítő napkollektoros rendszerek puffertárolóval, fűtés rásegítés lehetőségével

EcoFresh-XL napkollektoros rendszer

EcoFresh-XL rendszerek

Napi ~1500-2000 liter melegvíz fogyasztásig
Napkollektoros rendszer ~30 m2 napkollektor felületig és 1500 liter tároló térfogatig. A napkollektorok egy belső hőcserélős puffertárolót fűtenek, a tároló hőcserélőjén keresztül. A használati-melegvíz hőcserélős melegvíz készítő egység, ún. frissvíz modul alkalmazásával készül.

EcoFlow-XL napkollektoros rendszer

EcoFlow-XL rendszerek

Napi ~1500-2000 liter melegvíz fogyasztásig
Napkollektoros rendszer ~30 m2 napkollektor felületig és 1500 liter tároló térfogatig. A napkollektorok belső hőcserélős átfolyós kombipuffer tárolót fűtenek, a tároló alsó hőcserélőjén keresztül. A használati-melegvíz átfolyós módon, a puffertárolóba beépített nagy felületű rozsdamentes acél hőcserélőn keresztül készül.

MultiPuffer napkollektoros rendszer

MultiPuffer rendszerek

Napi ~1000-12000 liter melegvíz fogyasztásig
A napkollektorok egy, vagy nagyobb rendszer esetén több, sorba kapcsolt előfűtő használati-melegvíz tárolót fűtenek külső, lemezes hőcserélőn keresztül. 

Melegvíz és medence

Használati-melegvíz készítő és medence fűtő napkollektoros rendszerek

Multi-BasicPool-XL rendszerek

A használati-melegvíz készítés előfűtő melegvíz tárolóban, vagy nagyobb rendszer esetén több, sorba kapcsolt előfűtő tárolóban történik. A medencét a vízforgató-szűrő rendszerrel párhuzamos ágba beépített hőcserélőn keresztül fűtik a napkollektorok. A medence vizét a hőcserélőn a keresztül külön, a  vízforgatást-szűrést végző szivattyútól függetlenül vezérelhető szivattyú keringeti. 

MultiPuffer-Pool-XL rendszerek

Nagy méretű, a hőtárolás céljára puffertárolót alkalmazó kombinált használati-melegvíz készítő és medence fűtő napkollektoros rendszer. A napkollektorok lágyított vízzel feltöltött puffertárolót fűtenek. A puffertároló hőtartalmát felhasználva külső hőcserélőkön keresztül lehet fűteni egy előfűtő használati-melegvíz tárolót és a medencét.

Fentiektől eltérő, egyedi rendszerekre készséggel adunk egyedi árajánlatot!   

A napkollektoros rendszerek kiválóan alkalmazhatók családi házaknál nagyobb társasházak, panelházak esetében is. A nagyobb épületekben a melegvíz fogyasztás egyenletesebb, kiszámíthatóbb, ezért a napkollektoros rendszer is jobb kihasználtsággal, magasabb hatásfokkal fog működni.

Ritka kivételtől eltekintve a nagyobb társasházak esetében a napkollektoros rendszer feladata csak használati-melegvíz készítés. Éves szinten a melegvíz szükséglet általában 40-60%-ban állítható elő napenergia felhasználásával. 

Különösen jó hőenergetikai tulajdonságú, alacsony hőveszteségű társasházak esetében azonban a napkollektorok fűtés-rásegítésre is alkalmazhatók. Ha a társasházhoz esetleg beltéri, vagy kültéri úszómedence is tartozik, akkor a napkollektoros rendszer a medence fűtésére is rá tud segíteni.

Kisebb társasházak napkollektoros rendszerei Kisebb társasházak részére javasolt
napkollektoros rendszereink
Standard-XL napkollektoros rendszer

Standard-XL rendszerek

Napi ~1000-1500 liter melegvíz fogyasztásig
Napkollektoros rendszer 20 m2 napkollektor felületig és 1000 liter tároló térfogatig. A napkollektorok két hőcserélős melegvíz-tárolót fűtenek, a tároló alsó hőcserélőjén keresztül.

 Preheat-XL napkollektoros rendszer Preheat-XL rendszerek

Napi ~1000-1500 liter melegvíz fogyasztásig
Napkollektoros rendszer ~20 m2 napkollektor felületig és 1000 liter tároló térfogatig. A napkollektorok egy belső hőcserélős előfűtő melegvíz-tárolót fűtenek, a tároló belső hőcserélőjén keresztül.

EcoFresh-XL napkollektoros rendszer

EcoFresh-XL rendszerek

Napi ~1500-2000 liter melegvíz fogyasztásig
Napkollektoros rendszer ~30 m2 napkollektor felületig és 1500 liter tároló térfogatig. A napkollektorok egy belső hőcserélős puffertárolót fűtenek, a tároló hőcserélőjén keresztül. A használati-melegvíz hőcserélős melegvíz készítő egység, ún. frissvíz modul alkalmazásával készül.

 EcoFlow-XL napkollektoros rendszer

EcoFlow-XL rendszerek

Napi ~1500-2000 liter melegvíz fogyasztásig
Napkollektoros rendszer ~30 m2 napkollektor felületig és 1500 liter tároló térfogatig. A napkollektorok belső hőcserélős átfolyós kombipuffer tárolót fűtenek, a tároló alsó hőcserélőjén keresztül. A használati-melegvíz átfolyós módon, a puffertárolóba beépített nagy felületű rozsdamentes acél hőcserélőn keresztül készül.

Nagyobb társasházak napkollektoros rendszerei

Nagyobb társasházak részére javasolt
napkollektoros rendszereink

Multi napkollektoros rendszer

Multi rendszerek

Napi ~1000-8000 liter melegvíz fogyasztásig
A napkollektorok egy, vagy nagyobb rendszer esetén több, sorba kapcsolt előfűtő használati-melegvíz tárolót fűtenek külső, lemezes hőcserélőn keresztül. 

MultiPuffer napkollektoros rendszer

MultiPuffer rendszerek

Napi ~1000-12000 liter melegvíz fogyasztásig
A napkollektorok egy, vagy nagyobb rendszer esetén több, sorba kapcsolt előfűtő használati-melegvíz tárolót fűtenek külső, lemezes hőcserélőn keresztül. 

Fentiektől eltérő, egyedi rendszerekre készséggel adunk egyedi árajánlatot!