naplopo

SolarEdge logó

Az okosabb, hatékonyabb, biztonságosabb, ellenőrizhetőbb és garantáltan megbízhatóbb napelemes rendszer

SolarEdge: az okosabb napelemes rendszerOkosabb

A napelemekre szerelt SolarEdge teljesítményoptimalizálók intelligensebbé teszik a napelem modulokat. Minden egyes napelem teljesítményét külön-külön figyelik és optimalizálják úgy, hogy közben össze is hangolják a sorba kötött napelemek működését. A teljesítményoptimalizálók állandó feszültségszintet biztosítanak az inverternek, ami így folyamatosan magas hatásfokkal tudja a napelemekkel előállított egyenáramot váltóárammá átalakítani.


SolarEdge: a hatékonyabb napelemes rendszerHatékonyabb

A SolarEdge rendszerrel a hagyomágyos rendszerekhez képest jellemzően 5-25% energiahozam növekedést lehet elérni.  A napelemes rendszerekben minden egyes napelem modul egyedi maximális teljesítménnyel (MPP) rendelkezik. Hagyományos inverter használatával a leggyengébb modul minden más modul teljesíményét lecsökkenti. SolarEdge használatakor viszont minden egyes modul a maximális teljesítményt nyújtja, teljesítményveszteség nélkül.


SolarEdge: az ellenőrizhetőbb napelemes rendszerEllenőrizhetőbb

A SolarEdge teljeskörű, napelem szintű rendszerfelügyeletet biztosít. Az ingyenes iPhone és Android alkalmazásokkal bárhonnan és bármikor elérhetők a rendszer valós idejű információi akár egy tablet, vagy okostelefon segítségével is. Így ellenőrizhetővé válik minden egyes napelem modul teljesítménye, ezzel pedig a kisebb, napelem szintű hibák is gyorsan, időben felderíthetők és kiküszöbölhetők.


SolarEdge: a biztonságosabb napelemes rendszerBiztonságosabb

A SolarEdge tökéletesen védi Önt és tulajdonát. A hagyományos rendszerek lekapcsolt inverternél és a hálózat leválasztásakor is veszélyesen magas egyenáramú feszültség alatt maradnak. A SolarEdge rendszer viszont a váltóáramú oldal kikapcsolásakor a napelem köri egyenáramú vezetékek feszültségét is automatikusan biztonságos szintre, napelemenként 1 voltra csökkenti, ezzel biztosítva a védelmét az épületben tartózkodóknak, a szerelőknek, vagy a tűzoltóknak.


SolarEdge: a garantáltan megbízhatóbb napelemes rendszerGarantáltan megbízhatóbb

A SolarEdge rendszer elemeire a gyártó kiemelten hosszú garanciát biztosít. A teljesítményoptimalizálókra 25 év, az inverterekre 12 év a garancia (ami 20/25 évre meghosszabbítható). Az online monitoring szolgáltatás pedig a rendszer  teljes élettartamára garantált és ingyenes


A SolarEdge rendszer elemei:

  • Napelemekre szerelt teljesítményoptimalizáló modul, ami gondoskodik arról, hogy minden egyes napelem a maximális teljesítményét nyújtsa.
  • SolarEdge gyártmányú inverter, ami állandó feszültségen, így folyamatosan magas hatásfokkal üzemel.
  • Ingyenesen biztosított online rendszerfelügyelet és napelemszintű monitoring.

Solaredge rendszer

A napelemek pillanatnyi teljesítménye sohasem egyforma. Miért?

  • Mert a napelemek gyártási toleranciával készülnek, általában legalább 5% teljesítményszórás megengedett.
  • Mert a napelemeket részleges árnyékolás érheti, pl. kémény, kiemelkedő tetőablak, antenna, vagy a környező fák, épületek által.
  • Mert a napelemek felülete különböző mértékben koszolódhat be, falevél, madárürülék ragadhat rájuk, vagy télen hótakaró okozhat részleges letakarást.
  • Mert a napelemek hőmérséklete különböző lehet, ami jelentősen befolyásolja a teljesítményt.
  • Mert a napelemek a szállítás, vagy felszerelés során sérülhetnek.
  • Mert a napelemek az évek során különböző mértékben öregedhetnek, degradálódhatnak.

Hagyományos rendszerekben a napelemek sorba vannak kapcsolva, ezért a gyengébb napelem lerontja a többi napelem teljesítményét is. A SolarEdge rendszerben viszont a napelemekre felszerelt teljesítményoptimalizáló függetleníti egymástól a napelemeket, így minden egyes napelem a maximális teljesítményű munkapontján tud üzemelni.


A részleges árnyékolás hatása hagyományos és SolarEdge rendszernél

Bővebben a SolarEdge rendszerekről